dijous, 18 d’octubre del 2007

Raó del regidor del 21 de setembre de 2007

Bon dia!

Aquesta serà la meva primera raó del regidor i per tot això vull saludar a tots els oients de Radio Molins ja que al menys durant 4 anys compartirem les ones radiofòniques.

Avui volia parlar sobre temes d’ambit local però parlaré d’un tema que considero molt greu. Es tracta de la falta de llibertat d’expressió. Aquest matí un veí de Banyoles declararà a l’Audiencia Nacional, hereva del Tribunal de Orden Publico, acusat de cremar una fotografia dels monarques espanyols en una manifestació a Girona. L’anomenada justícia espanyola pot condemnar-lo a una pena de fins a 2 anys de presó.

La Constitució Espanyola declara al rei com a un irresponsable davant de la justícia i per tant no pot ser jutjat per cap delicte. Estem parlant del mateix rei que va ser nomenat pel General Franco després de trair al seu pare i que va adherir-se a la Transició suposadament democràtica, on la monarquia va conservar tots els seus privilegis. Ens han vengut que el Rei no va col·laborar amb el 23-F i només faltaria que li donessim les gràcies per no posar-se al costat dels colpistes. Estem davant també del tabú informatiu per excelència de l’estat. Ningú parla de com Juan Carlos va matar al seu germà, o quins negocis tenia amb gent com Javier de la Rosa, o que feia quan viatjava a Suïssa sense cap justificació, o perquè fa negoci venent cotxes que li regalen, o perquè li van regalar el carnet de conduir el dia que va cumplir 18 anys i així podriem seguir durant bastanta estona. Tot això ho va plasmar un llibre, Un Rei cop per Cop. El resultat va ser el tancament de l’editorial Ardi Beltza. El cas més recent l’hem tingut amb el Jueves.

D’arguments en contra d’aquest anacronisme històric anomenat monarquia crec que en sobren i per tot això és important mobilitzar-nos per abolir-la.

A Molins de Rei, com en molts altres indrets dels Països Catalans, aquest dissabte a les 7 del vespre davant de l’ajuntament s’ha convocat una concentració sota el lema “Jo també soc antimonàrquic/a” en solidaritat amb el jove encausat i amb el suport de l’Ateneu Mulei, Endavant, la CUP i la resta de l’esquerra independentista de la comarca. Us animo des d’aquí a participar-hi per demostrar un cop més que els catalans no tenim rei ni en volem.

I per acabar, desitjar una bona festa major a tots i totes!

Alex Maymó López, en representació de la CUP de Molins de Rei