dimecres, 3 d’octubre del 2007

Moció de solidaritat amb els encausats per cremar fotografies del rei

Moció de solidaritat amb els encausats per la crema de fotografies del rei

Davant dels fets ocorreguts els últims dies a diferents concentracions d’arreu dels Països Catalans i molt especialment a les de Girona i Molins de Rei volem exposar:

Que la decisió de la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola d'iniciar investigacions per la crema de fotografia dels Reis d'Espanya a Girona i Molins de Rei atempta contra la llibertat d'expressió, de manifestació i d'opinió.

Que les mostres de suport rebudes durant els darrers dies i la indignació que ha generat aquests casos al nostre país reclama de les institucions un posicionament clar i ferm per la llibertat i contra la intransigència de determinats cercles mediàtics, jurídics i polítics d'extrema dreta a l'Estat espanyol.

Que ens preocupa el funcionament de la legislació vigent que vehicula un articulat arcaic directament a un encausament penal. I, que pot afavorir accions desproporcionades com el desplegament policial efectuat pel Departament d’Interior el propassat 15 de setembre a Girona en la manifestació de suport als possibles encausats.

Que divereses persones podrien ser processades per motius ideològics per un tribunal d'excepció, l'Audiència Nacional espanyola, hereva directa del TOP franquista.
Per tot això, es proposa al Ple de l'Ajuntament de Molins de Rei l'adopció dels següents ACORDS:

1- Posicionar-nos públicament a favor dels valors democràtics que té un dels seus màxims exponents en la llibertat d’expressió i en l’actuació dels cossos de seguretat autonòmics com a agents defensors de l’ordre i la seguretat ciutadana i per tant, posicionar-nos a favor de l’absolució dels encausats.

2- Expressem la nostra preocupació per l’actual legislació que subordina les accions dels cossos de seguretat a posicionaments allunyats de l’ordre judicial, que deriven directament a la via penal, i són poc respectuosos amb les llibertats individuals sovint referenciades en un articulat arcaic (art. 490.3, 491 i 543).

3- Fer arribar aquesta moció a l'Audiència Nacional i als Departaments d'Interior i de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Molins de Rei, a 3 d’octubre de 2007

MOCIÓ APROVADA AMB:
- 14 vots favorables corresponents a Iniciativa i Esquerra (7), ERC-AM (3), CiU (3) i la CUP (1)
- 6 abstencions corresponents al PSC-PSOE (6)
El regidor del PP ha abandonat la sala de plens abans de la moció.