dijous, 18 d’octubre del 2007

Raó del regidor del 15 d'octubre de 2007

Bon dia, en les properes setmanes tindrà lloc el debat polític de les ordenances municipals i dels pressupost municipal, que s’aprovaran en un ple extraordinari del mes de novembre. Es tracta doncs de decidir quan haurem de pagar els molinencs i molinenques a través dels impostos i taxes municipals i en què es gastarà els diners l’ajuntament.

Des de la CUP creiem que el pressupost es tracta del moment més important de l’any ja que és quan es defineixen les prioritats polítiques. I aquestes es defineixen no pas fent discursos retòrics sinó que cal invertir-hi diners. Per desgràcia els ajuntaments tenen un finançament molt limitat per la gran quantitat de serveis que donen a la ciutadania i per això l’estalvi és molt important en aquelles arees que no són prioritaries socialment parlant.

L’equip de govern s’ha apujat el sou dels polítics entre un 34 i un 128%, s’han gastat més de 40.000 € en la creu de terme, es van gastar 18.000 € en un llibre electoralista explicant el període de govern 2003-2007, cada Casa de la Vila costa 6.000 € per veure-hi pura propaganda de l’equip de govern, es reagrupen els crèdits de l’ajuntament per pagar-los a llarg termini sense donar cap motiu clar, es gasten diners en participació ciutadana per decidir com ha de ser una plaça però no en consensuar el Pla Urbanístic de la Rierada, estem pagant a un cap de la Guàrdia Urbana que ningú sap que fa, s’utilitza la Guàrdia Urbana per anar a un dinar de partit, per Festa Major es subcontracten serveis perquè certs tècnics que tothom coneix no volen treballar gaire i podria seguir amb més exemples.

Per tot això, des de la CUP, prenem el repte de treballar en les properes setmanes per presentar un pressupost que demostri que quan diem que es poden augmentar les partides socials ho fem en base a propostes clares i encaminades a millorar l’eficiència econòmica de l’Ajuntament.

I voldria acabar donant les gràcies a tots aquells molinencs i molinenques que es van mobilitzar de manera ràpida el passat divendres 12 d’octubre contra la presència de la bandera espanyola a l’ajuntament de Molins de Rei, per primera vegada en molts anys. La ràpida mobilització popular va fer rectificar la decisió de l’alcalde de penjar una bandera que no representa a una nació, sinó que representa els episodis més tristos de la història del nostre país i dels pobles de la península ibèrica, i que per higiene democràtica cal superar no claudicant davant les provocacions de l’extrema dreta. Bon dia!

Alex Maymó López, en representació de la CUP Molins de Rei