dimecres, 3 d’octubre del 2007

Moció de suport al projecte “Catalunya i voltants amb bicicleta”

Moció de suport al projecte “Catalunya i voltants amb bicicleta”

El Sr. Jordi del Egido Torres ens presenta el projecte de cicloturisme anomenat “Catalunya i voltants amb bicicleta”, presentat davant la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, el qual pretén fomentar l’esport del ciclisme des d’una perspectiva turística i cultural, i hi demana el suport municipal des de la perspectiva territorial que es veu beneficiat, a nivell esportiu, turístic i medioambiental.

Es tracta d’un campionat de cicloturisme amb rutes, posant un “carnet de ruta” per segellar als municipis establerts com a control (com es fa al Camí de Santiago) per rebre després un diploma acreditatiu amb les dades personals, quilometratge, temps emprat, perfil topogràfic, etc. La presentació al públic seria la d’un llibre en plan turístic, amb fotos a color dels atractius i un mapa per a cada ruta marcant l’itinerari a seguir, on destacarien els sectors monumental, gastronòmic, parcs naturals i zones de PEIN, zones agrícoles i ramaderes, etc. i que es distribuiria en oficines de turisme, biblioteques, centres d’ensenyament, etc. La prova que és un sector en auge a la societat actual és la gran acollida del servei de lloguer de bicicletes a ciutats com Barcelona (Bicing) o Terrassa (Ambicia’t), com a mitjà alternatiu a nivell urbà, i remarcar que seria una gran eina de consulta pels ciclistes que s’entrenen amb vistes a curses juvenils, amateurs i professionals. Cal destacar la promoció que suposaria pel municipi, en enfocar-se des de diversos àmbits i suposaria apropar als ciclistes els costums, festes populars, el patrimoni, la cuina típica, etc. Un carnet de ruta per segellar als establiments també suposa una gran promoció comercial. També suposaria la promoció d’espais d’interès natural de la vila com la serra de Collserola.

Atès que l’objecte és fomentar l’esport de la bicicleta, tot respectant el medi ambient i remarcant la promoció del parc Natural de Collserola i dels barris de muntanya situats en el parc.

Atès que serà una atractiva eina d’interès per fomentar el nostre patrimoni, cunia típica, festes populars, tals com el Museu Municipal, el Castell Ciuró, la Fira de la Candelera, etc.

Atès que es pretèn promocionar el comerç local, mitjançant un carnet de ruta per segellar als establiments, fet que facilitarà la potencialitat comercial dels cicloturistes.

Per tot l’exposat anteriorment, el grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) proposa l’adopció dels següents acords:

1- DONAR SUPORT al projecte “Catalunya i voltants en bicicleta” presentat pel sr. Jordi del Egido Torres, pel seu caire esportiu, cultural i medioambiental, així com demanar al Consell Comarcal del Baix Llobregat, a la Diputació de Barcelona, a la Secretaria General de l’Esport i a les Direccions Generals de Comerç i de Medi Natural de la Generalitat que també hi donin suport amb l’objectiu d’iniciar un procés on hi participi l’administració i les entitats del món de la bicicleta per tal de consensuar aquest projecte i portar-lo a terme.

2- TREBALLAR CONJUNTAMENT amb les altres administracions dels Països Catalans i de l’estat espanyol per tal d’ampliar aquest projecte més enlla del Principat de Catalunya.

3- COMUNICAR aquest acord al Sr. Jordi del Egido Torres, al Consell Comarcal del Baix Llobregat, a la Diputació de Barcelona, a la Secretaria General de l’Esport i a les Direccions Generals de Comerç i de Medi Natural de la Generalitat, al Club Ciclista de Molins de Rei i al Club Ciclista One to One.

A Molins de Rei, a 3 d’octubre de 2007