diumenge, 18 de novembre del 2007

Raó del regidor del 19 de novembre de 2007

Bon dia vilatans i vilatanes,

A l’últim ple del passat 5 de novembre es van aprovar els Impostos, Taxes i Preus Públics del 2008 amb l’únic vot a favor de l’equip de govern. Des de la CUP no hi vàrem donar suport perquè s’aplica un increment global del 2,7% corresponent a l’IPC català. A la majoria de treballadors i treballadores d’aquest país amb prou feines se’ls hi aplica l’IPC de l’estat espanyol en la revisió salarial. L’IPC de l’estat espanyol sempre és més baix que l’IPC català. Amb el que es va aprovar, els molinencs i molinenques perdrem poder adquisitiu.

En el cas de l’IBI, l’augment és del 13%. És un impost clarament injust per la majoria de treballadors i treballadores perquè grava els bens immobles com si es tractés d’un producte. Aquest impost podria tenir cert sentit si s’apliqués als que tenen moltes propietats per penalitzar l’especulació però la majoria de gent només disposa d’una vivenda per a viure-hi i per tant mai en farà un ús especulatiu. Nosaltres proposem que a tota aquesta gent no s’apliqui aquest increment del 13%. Legalment no es pot fer mitjançant bonifacions però si a través de subvencions. El proper mes de desembre l’equip de govern tindrà l’oportunitat, en el debat de pressupostos, d’escollir entre la reparació d’un augment desmesurat de l’IBI o en canvi continuar amb la voluntat d’escanyar una mica més l’economia familiar dels molinencs i molinenques.

Se’ns repetirà que sense aquests ingressos els serveis que ofereix l’ajuntament no es podran donar. Tot això és una visió catastròfica per ocultar la mala gestió econòmica de l’equip de govern format per Iniciativa i Esquerra, ERC i CiU. Això traduit a exemples com:
- S’han gastat 50.000 € en la nova Creu de Terme.
- L’homenatge a Josep Maria Madorell ha costat 120.000 € quan inicialment només hi havia previstos 30.000 €. Per exemple, el pica-pica de la inauguració de l’exposició va costar 2.800 €.
- 34.000 € va costar el DVD i llibre de l’obra de l’equip de govern fet abans de les eleccions.
- 233.000 € més han costat les obres del Canal per la mala previsió de l’equip de govern.
- 35.000 € a l’any per pagar a l’anterior Cap de la Guàrdia Urbana, quan no se li dona cap feina.
- Un 35% d’increment dels sous dels polítics mentre que es deia als treballadors municipals que no se’ls hi podia aplicar tot l’increment salarial que marcava la valoració de Llocs de Treball.

Això són uns quants exemples que demostren que l’equip de govern no sap gestionar i malgasta sense control. Ara ens hem enterat que l’equip de govern ha de contractar un crèdit per tancar el pressupost. Un nou escàndol i despropòsit que per suposat acabarem pagant el poble.

No cal anar tan lluny, a Molins de Rei ja tenim les nostres Magdalenas Alvarez!

Àlex Maymó López
19 de novembre de 2007