dimarts, 20 de novembre del 2007

MOCIÓ PER UNA POLÍTICA DE PUBLICACIÓ DE BUTLLETINS AL SERVEI DE LA VILA

Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) creiem que la política informativa d’un ajuntament s’ha de centrar en informar als vilatans i vilatanes quins serveis s’ofereixen i com accedir a ells. Per evitar utilitzacions partidistes dels mitjans escrits municipals creiem que no s’ha de prioritzar la publicació de notícies ja que sempre seran més fàcilment utilitzades amb objectius partidistes.

Si analitzem els últims dos números del butlletí Casa de la Vila podem veure que només el 20% de l’espai es dedica a informar dels serveis que ofereix l’ajuntament o altres administracions.

L’espai dedicat als partits polítics i la salutació de l’alcalde representa el 15% de l’espai. La salutació de l’alcalde creiem que és totalment prescindible ja que es tracta d’un espai totalment partidista. També creiem q ue és xocant veure com l’alcalde va aparèixer en 20 fotografies en el número del desembre de 2006.

La resta de l’espai, un 65% correspon a les notícies que informen de l’obra de l’equip de govern però també del teixit associatiu. Cada partit polític ha de tenir els seus mecanismes per opinar sobre l’obra de l’equip de govern, ja sigui a favor o en contra, però no ha de ser un butlletí municipal qui faci aquesta funció.

Per tant, creiem que un butlletí municipal que sigui una bona eina per informar als vilatans i vilatanes de quins serveis poden disposar és molt important. També cal potenciar el teixit associatiu i informar breument per exemple dels nous equipaments o obres realitzades. Per tot això cal una periodicitat constant i que aquest compti amb el vist-i-plau de totes les forces polítiques.

Per tot això, el grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular proposem al Ple l’adopció dels següents acords:

1- Reduir el Butlletí Casa de la Vila a 16 pàgines en comptes de les 24 actuals.
2- Publicar 4 números a l’any del Casa de la Vila.
3- Eliminar l’espai de la salutació de l’alcalde i mantenir l’espai dels portaveus dels grups municipals.
4- Ampliar fins al 50% l’espai dedicat a informació dels serveis que ofereix l’ajuntament o d’altres administracions, que puguin ser d’interès pels vilatans i vilatanes.
5- Dedicar 1 pàgina en cada número per donar a conéixer una entitat de la vila.
6- Crear una comissió amb representació de tots els partits polítics i el Director del Casa de la Vila que es reuneixi abans de cada número i decideixi consensuadament el contigut del Casa de la Vila seguint sempre els criteris fixats en el punt 1,2,3,4 i 5
7- L’ajuntament no podrà editar cap publicació explicant l’obra de govern municipal, tal i com s’ha fet en tots els períodes preelectorals recents.
8- Qualsevol altre publicació que no sigui el Casa de la Vila haurà de ser aprovada pel Ple Municipal abans de la seva edició.
9- Comunicar aquests acords a tots els mitjans de comunicació locals.


Candidatura d’Unitat Popular de Molins de Rei
A Molins de Rei, a 20 de novembre de 2007