dimarts, 11 de desembre del 2007

Moció de solidaritat amb el poble kurd i en contra de intervenció militar

El grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) presenta el següent manifest proposat per la Campanya Catalana de Solidaritat amb el Poble Kurd al Ple de l’ajuntament de Molins de Rei.

Atesa la iniciativa de la Campanya Catalana en Solidaritat amb el Poble Kurd i el seu manifest que és el que segueix,

MANIFEST de la CAMPANYA CATALANA DE SOLIDARITAT AMB EL POBLE KURD

Durant anys el poble kurd, la nació sense estat més gran del món, ha estat silenciat per la comunitat internacional. Els seus repetits intents d'aconseguir diferents graus de reconeixement dels drets civils, culturals, socials i col·lectius que, com a poble, li pertanyen, han estat reprimits pels estats que ocupen el seu territori (Turquia, Síria, Iraqi Iran) i ignorat per la comunitat internacional.

Davant la decisió presa pel Parlament de la República de Turquia, país membre de l'OTAN i en negociacions d'accés a la Unió Europea, de llençar una operació militar al Kurdistan del Sud (Nord de l'Iraq), amb l'objectiu de perseguir la resistència kurda del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), les entitats catalanes sotasignants:

- Manifestem el nostre rebuig a l'operació anunciada contra la resistència kurda que vol fer l'exèrcit turc, que només contribuirà a agreujar la situació de repressió, pobresa i exclusió que pateix el poble kurd i que té com a objectiu minar, coartar i arrabassar l'escassa autonomia política d'aquest poble, tant pel que fa al Govern Autònom del Kurdistan a l'Iraq, com pel que fa als ajuntaments i diputats kurds a Turquia.

- Denunciem la perpetuació de la situació de setge i repressió que el poble kurd ha patit les darreres dècades i continua patint fins a dia d'avui, i que ha comportat tota mena de violacions dels drets humans individuals i col·lectius. Especialment a les províncies kurdes sota administració de Turquia, on la persecució, empresonament i execució dels activistes kurds, així com la tortura, la crema i evacuació de poblats i l'estat d'excepció militar contra el poble kurd han estat la única resposta de l'Estat a les demandes de pau i llibertat de la població kurda.

- Entenem que la manera de resoldre el conflicte que pateix el poble kurd passa per una solució política i democràtica que respecti el dret d'aquest poble a autodeterminar-se. L'Estat turc ha de respectar els drets nacionals, culturals i lingüístics dels kurds, que actualment continuen vulnerants.

- Demanem el reconeixement oficial dels actors socials, organitzacions i grups polítics kurds com a interlocutors legítims, en el marc dels estats de la regió i en el marc internacional, de les aspiracions del poble kurd.

- Critiquem el paper que ha tingut la Unió Europea en aquest conflicte, ja que manté unes relacions preferencials amb Turquia que no posen en qüestió la negació de drets que pateix la població kurda, i demanem que prengui una posició clara i forta a favor d'una solució política del conflicte i contra les vies militars i genocides del govern turc.

- I finalment, cridem a la societat civil catalana i d'arreu a mobilitzar-se, i demostrar la nostra solidaritat, en defensa dels drets humans, individuals i col·lectius, del poble kurd i a favor d'una solució dialogada al conflicte, en contra de la guerra i de la repressió que promou Turquia.


Per aquestes raons i a petició de la Campanya Catalana de Solidaritat amb el Poble Kurd, el grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) demana al Ple de la corporació que adopti els següents acords:

1- Que l'Ajuntament s'adhereixi al Manifest promogut per la Campanya Catalana de Solidaritat amb el Poble Kurd i aporti una quantitat simbòlica de diners al compte corrent d'aquesta campanya, per tal d'expressar la solidaritat amb el poble kurd front aquest atac i promoure una resposta de la societat civil basada en la pau i el diàleg.

2- Que l'Ajuntament de Molins de Rei notifiqui aquest acord al Ministre d'Afers Exteriors del Govern Espanyol, Sr. Miguel Angel Moratinos, a l'Ambaixada de Turquia a l'Estat Espanyol i al President de la República de Turquia, Sr. Abdullah Gül, mostrant el rebuig a la intervenció militar i demanant una solució política al conflicte que reconegui els drets polítics, culturals i civils de la població kurda.

3- Traslladar aquest acord a Molins de Rei Solidaria i a la Campanya Catalana en Solidaritat amb el Poble Kurd.